Home » Over Marcha

Over Marcha

Ik heet Marcha Berentsen en ben bij Amethist Developing People opgeleid als eclectisch coach op Senior Practitioner niveau. Eclectisch betekent dat ik van verschillende coachtechnieken en methodieken gebruik maak. Ik zet in wat jij op dat moment het beste kan gebruiken. 

Naast mijn coachpraktijk geef ik leiding aan de Fiscale Academie van de Belastingdienst. Daarvoor heb ik bijna 25 jaar als leidinggevende bij verschillende onderdelen van Justitie gewerkt.

In 1969 ben ik geboren in Amsterdam. Ik ben opgegroeid in Twente en heb gestudeerd in Leeuwarden aan de Thorbecke Academie en aan de Universiteit Twente in Enschede.

Inmiddels woon ik met mijn man al weer ruim 25 jaar in Velp, Gelderland. Wij hebben drie prachtige zoons in de leeftijd van 9 tot 19 jaar. 

Marcha Coaching sterk in persoonlijke ontwikkeling

Ik zet mijn levens- en coachervaring graag in om jou te ondersteunen bij het vinden van oplossingen voor zaken die niet werken in jouw leven en jou de regie in eigen handen te laten nemen.

Manager of Coach?

In mijn loopbaan als manager ben ik steeds meer de coachende stijl gaan inzetten. Ik wil het beste voor mijn mensen en ze in staat stellen zich verder te ontwikkelen. Omdat coaching gebaseerd is op gelijkwaardigheid en ik de hiërarchische manager ben, vroeg ik me af hoe coaching en managen zich tot elkaar verstaan. Wat doet een “coachende manager”.  Het antwoord is super simpel: “Coaching is er op gericht dat medewerkers zelf betere besluiten nemen, in plaats van mijn besluiten beter uitvoeren”. Met coaching facilitair ik om autonoom en vanuit zelfvertrouwen te handelen.